Pluktuin

Hello there!

Ik ben Donnie, gek op het leven in en rond mijn tuin en ondernemer.

Al van jongsaf aan heb ik groene vingers. Ik kreeg mijn eigen mini stukje in de stadstuin van mijn ouders.

Heerlijk vond ik het, om op de zaterdagmarkt bloembollen met mijn moeder te gaan kopen en ze te planten in mijn vierkantemeterparadijs.

Tuinieren bleef levenslang een hobby, maar mijn carrièrepad leidde me via een aantal omzwervingen tot grafisch vormgever. Ik ben een echte ‘mooimaker’, ik heb een grote passie voor kleuren, vormen en texturen combineren. 

 

Ongewild slopen de bloemen steeds meer mijn ontwerpen binnen, en op een moment was er geen houden meer aan. Ik bezocht een pluktuin in de buurt en bij het zien van die armen vol plukgeluk, het veld vol met de allermooiste kleurencombinaties, viel alles ineens op zijn plaats.  Liefde voor kleuren en ontwerpen. Liefde voor tuinieren en met mijn handen in de aarde zitten wroeten. Schilderen met een levend canvas, geschenken met bloemen bedenken, wat kan er nu mooier zijn dan dat? Zo ontstond Stukske geluk, waar ik mijn creativiteit en liefde voor bloemen en kleuren de vrije loop kan laten. 

 

Daarnaast zijn bloemen ook niet zomaar bloemen in mijn ogen. Een simpele bloemengeur kan zoveel herinneringenoproepen. Als ik lavendel ruik, denk ik nog steeds aan mijn oma die met de hand lavendelzakjes naaide terwijl we samen op het terras in het zonnetje zaten. Fijne herinneringen die de bloemen versterkt hebben en terug kunnen oproepen.

 

Bloemen maken de wereld mooier en laten mensen dromen. Ze zijn er altijd op de betekenisvolle momenten in een mensenleven (geboorte, trouw, afscheid) om het moment te versterken.

Ik zie het als pure ‘Stukskes geluk’ als het ware, om het leven te vieren.

 

There are always flowers for those who want to see them -Matisse-